Шевченкове коло

|  08. 03. 2024

У кожного народу є постаті, які вже стали національними символами, символами боротьби, незламності, сили духу та патріотизму. В української нації, у нашій культурі однією з таких постатей є Тарас Шевченко. Рядки його поезій уже стали відомими гаслами боротьби, які звучали на всіх революціях, які пишуть на бойових прапорах наших захисників, цитують і знають усі українці.

За ініціативи Управління освіти і науки міської ради та Центру позашкільної освіти і професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» цьогоріч у Білоцерківській громаді стартував новий культурно-мистецький проєкт «Шевченкове коло». Він покликаний заохотити молодь до вивчення й художнього переосмислення життєвого та творчого шляху Великого Кобзаря, популяризації його поезій в інтернет-просторі, зокрема в соцмережах, сучасної інтерпретації Шевченкових творів, образів, мотивів, ідей у власній творчості, створенні мотиваційного патріотичного поетичного відеоконтенту, боротьби на мистецькому фронті.

Хоч проєкт і новий, проте до нього вже долучилось майже 300 учасників – представників учнівської та студентської молоді Білоцерківщини. 6 березня в Білоцерківському краєзнавчому музеї відбулося урочисте свято, приурочене до 210-ї річниці з дня народження Т.Г. Шевченка, а також нагородження переможців і призерів проєкту «Шевченкове коло» у 4-х номінаціях:

- онлайн-конкурс «Т.Г. Шевченко. Життя і творчість»;

- декламація творів Великого Кобзаря;

- відеоінтерпретація творів Т.Г. Шевченка;

- авторська поезія.

Нагороджували найкращих члени журі – відомі в місті діячі освіти та культури: Лариса Щербань, Аксенія Жукова, Оксана Афанасьєва, Тетяна Строкач, Тетяна Цимбал.

Крім почесних грамот, переможці отримали солодкі подарунки та квитки на розважальні заходи, а володарі Гран-прі та І місця також мали можливість представити та озвучити свої роботи – власні декламації, відеоінтерпретації творів Великого Кобзаря, авторські поезії.

Усі учасники проєкту отримають електронні сертифікати за участь, а педагоги-керівники робіт – подяки.

Щиро вдячні всім, хто долучився до організації та спонсування цього проєкту, оцінювання робіт і нагородження переможців, а також нашим свідомим, активним і талановитим дітям!

«Наша дума, наша пісня не вмре, не загине!»

«І на оновленій землі врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі»!

За матеріалами Центру позашкільної освіти «Соняшник»

Фотогалерея