Вручено премію ім. Віктора Міняйла учням Білоцерківської громади за перемогу в І етапі конкурсу МАН

|  12. 03. 2024

У нашій територіальній громаді з метою виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді в галузі української мови і літератури, а також для залучення інтелектуально та творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької й експериментальної роботи запроваджено нагородження премією Білоцерківської міської територіальної громади ім. Віктора Міняйла переможців (виключно І місце) І етапу (рівень громади) Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секціях «Українська мова», «Українська література», «Літературна творчість».

Віктор Олександрович Міняйло - видатний білоцерківець, український письменник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка та низки літературних премій і відзнак, Почесний громадянин Білої Церкви.

За 5 років існування відзнаки її отримали вже 26 лауреатів, серед яких власне учні-переможці та педагогічні працівники – наукові керівники досліджень юних науковців.

Цьогорічні переможці сьогодні, під час засідання сесії Білоцерківської міської ради, були нагороджені Геннадієм Диким та начальником Управління освіти і науки Юрієм Петриком дипломами та грошовими винагородами в розмірі по 3 000 гривень для учнів і по 2 000 гривень для педагогів.

У секції «Українська мова» відзначено ученицю 11 класу Білоцерківського ліцею «Мала академія наук» Владу Юр’єву та її наукового керівника, учителя української мови і літератури, заслуженого вчителя України Володимира Терехова. У секції «Українська література» перемогу здобули учень 11 класу Ліцею «Перша Білоцерківська гімназія» Стефан Костиренко та його науковий керівник, учитель української мови і літератури Тетяна Громадська.

Вітаємо наших талановитих учнів і їхніх педагогів та бажаємо подальших успіхів!

Фото