Відбулося засідання позачергової 52-ї сесії Білоцерківської міської ради

|  12. 03. 2024

12 березня відбулося засідання позачергової 52-ї сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання.

Депутатське звернення

Перед розглядом питань порядку денного зі зверненням виступив депутат, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, соціального захисту, науки, спорту, культури, мови, молоді, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики (Комісія з гуманітарних питань) Борис Смуток. Питання, яке він підняв стосувалося аудіозапису розмови нібито між пацієнтом та лікарем міської лікарні №2, який був поширений у мережі інтернет 10 березня ц.р.

Борис Смуток наголосив, що протягом 2021-2023 років депутатським корпусом та гуманітарною комісією, зокрема, підтримувалися всі програми, які стосувалися сприяння підвищення якості надання медичних послуг. Такі питання були пріоритетними. Тому вищезазначений інцидент, якщо він мав місце є вкрай обурливим. Відтак, гуманітарна комісія звертається до правоохоронних органів щодо проведення розслідування відповідного інциденту, а також до міського голови, аби зобов’язати директора КНП БМР "Білоцерківська міська лікарня №2" Ніну Головенко провести службове розслідування випадку та прозвітувати перед депутатами про результати, а також доповісти про роботу установи в цілому.

Міський голова Геннадій Дикий зауважив, що правоохоронні органи вже повідомлені, додатково буде передано й дану заяву депутатської комісії. Також дав протокольне доручення керівнику лікарні провести перевірку вказаного інциденту в лікарні та за сім днів прозвітувати. Головний лікар має також прозвітувати про роботу медзакладу.

Підтримка обороноздатності нашої країни, захисту населення від надзвичайних ситуацій та безпеки громадян

 

Перші питання порядку денного депутати розглянули у закритому режимі, адже вони стосувалися питань щодо підвищення обороноздатності нашої країни.

 

Щодо цього напрямку внесли зміни до:

 

-Програми національного спротиву Білоцерківської міської територіальної громади на 2024 р.;

 

-Програми надання фінансової допомоги військовим частинам та органам військового управління Збройних сил України на 2024 р., затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 19 грудня 2023 р. № 4979-48-VIII;

 

-Комплексної програми Білоцерківської міської ради з організації та фінансового забезпечення мобілізації, призову на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та приписки до призовної дільниці громадян у Білоцерківській міській територіальній громаді на 2024 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 19 грудня 2023 року № 4978-48-VIII.

 

Змінами передбачено додаткове виділення суми в розмірі 34, 3 млн грн на вищезазначені напрямки.

Для підвищення якості надання медпослуг

У ході засідання були внесені зміни до цільової програми матеріально-технічного забезпечення комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради на 2022-2024 рр., затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 02 вересня 2021 р. №1278-16-VIII (зі змінами).

Метою змін до Програми є виділення додаткових коштів для придбання Білоцерківській лікарні №1 джерела безперебійного живлення, медичного обладнання та предметів довгострокового використання. Це дасть змогу забезпечити роботу військово-лікарської комісії.

Зміни до кошторису громади

Під час засідання було уточнено за доходами та видатками бюджет БМТГ на поточний рік на субвенцію з державного бюджету на суму 13,1 млн грн, а саме:

-на державну підтримку особам з особливими освітніми потребами – 0,3 млн грн; на здійснення переданих видатків у сфері освіти (заробітна плата вчителів) – 1,8 млн грн; видатки на часткове забезпечення витрат для організації гарячого харчування учнів 1- 4 класів деяких шкіл громади згідно з проєктом Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй в Україні (у сумі 11 млн грн).

Крім того, забезпечено коштами:

- Програму надання фінансової допомоги військовим частинам та органам військового управління Збройних Сил України на 2024 рік – 1,8 млн грн;

- Програму заходів національного спротиву Білоцерківської МТГ на 2024 рік – 31,8 млн грн;

- Комплексну програму Білоцерківської міської ради з організації та фінансового забезпечення мобілізації, призову на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та приписки до призовної дільниці громадян у Білоцерківській міській територіальній громаді на 2024 рік – 0,7 млн грн.

 

Також фінансуванням забезпечено облаштування приміщення, де забезпечуватиметься робота ВЛК – 1,2 млн грн.

 

Зміни в депутатській комісії

 

Депутати внесли зміни в рішення міської ради від 10 грудня 2020 р. № 11-02-VIII «Про утворення постійних комісій ради, затвердження їх складу та обрання голові комісій» (зі змінами).

Даним рішенням депутата Вікторію Шишковську виключили зі складу постійної комісії  з питань інвестицій, регуляторної політики, транспорту і зв’язку, торгівлі, туризму, послуг і розвитку підприємництва, власності, комунального майна та приватизації, розвитку агропромислового комплексу (Комісія з питань інвестицій та підприємництва), а включили до  постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, оборонної роботи, запобігання корупції, з питань децентралізації, сприяння депутатській діяльності, етики та регламенту (Комісія з питань законності та регламенту).

Фото