Засідання сесії міської ради: виділено кошти на ліквідацію наслідків НС

|  01. 04. 2024

1 квітня відбулося позачергове засідання 54 сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання.

Сесію було проведено після відповідного засідання виконавчого комітету (детальніше тут), аби внести зміни до бюджету громади - ухвалити виділення коштів на проведення першочергових заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру, яка сталася 30 березня за адресою: провулок Грузинський, 23, у Білій Церкві, а також на відшкодування витрат проживання та харчування відселених мешканців будинку.

Секретар міської ради Володимир Вовкотруб доповів депутатам ситуацію щодо надзвичайної події, наголосив на злагодженій та чіткій роботі всіх служб, завдяки чому було швидко локалізовану пожежу та надано допомогу постраждалим, які її потребували.

Акцентував увагу на раціональних діях одного з постраждалих – хлопчика 8 років. Дитина, перебуваючи в надзвичайних умовах, змогла чітко виконати правила поведінки при пожежі. Використавши підручні засоби, хлопчик закрив всі щілини у кімнату, як того вимагають правила безпеки, відкрив вікно для доступу повітря, і завдяки цьому зміг дочекатися приїзду рятувальників.

Отож, депутати підтримали пропозицію щодо виділення на ці потреби коштів у сумі 3,5 млн грн з резервного фонду бюджету Білоцерківської міської територіальної громади.

Начальник фінансового управління міської ради Світлана Терещук зауважила, що це кошти на першочергові потреби і, в подальшому, очевидно потреба у фінансуванні буде ще.

У ході пленарного засідання депутати обговорили можливість виділення додаткових коштів й на підтримку родин, які в наслідок події втратили житло і все майно.

Зі зверненням щодо стану справ з мешканцями постраждалого будинку до депутатів звернувся голова ОСББ «Надія -23» цього будинку Сергій Толмачов.

Фото