Пресконференція представників місцевої влади

|  02. 04. 2024

2 квітня відбулася пресконференція секретаря Білоцерківської міської ради Володимира Вовкотруба, керуючого справами виконавчого комітету (секретаря Виконавчого комітету Білоцерківської міської ради)  Анни Олійник, першого заступника міського голови Інни Новогребельської. 

У ході пресконференції представники місцевої влади поінформували про організаційні питання щодо подальшої роботи міської ради та її виконавчого комітету, у зв’язку із вступом міського голови Геннадія Дикого до лав ЗСУ. 


Секретар міської ради Володимир Вовкотруб зазначив: «Геннадій Дикий увільнений з 31 березня у зв’язку зі вступом до лав Збройних Сил України. 

За Геннадієм Диким зберігається посада міського голови на період служби. Після демобілізації він повернеться до виконання обов’язків міського голови. 

Згідно із законодавством України, на період відсутності міського голови його повноваження тимчасово здійснює секретар міської ради.

Міська рада, постійні депутатські комісії та депутати продовжують свою роботу без будь-яких змін, у звичному режимі».


Керуючий справами Анна Олійник зупинилася на організаційних питаннях роботи органів місцевого самоврядування: «Виконавчий комітет  Білоцерківської міської ради створений міською радою на строк виконання її повноважень.  

Виконавчий комітет міської ради та її виконавчі органи продовжують працювати згідно з визначеними законодавством України власних і делегованих повноважень та відповідно до завдань, які потребують вирішення у громаді.

Виконавчий комітет здійснює свою роботу планово, два рази на місяць.  У разі виникнення проблемних ситуацій даний колегіальний орган збирається оперативно, рішення приймаються колегіально та виважено.  

На час відсутності міського голови, у зв’язку з проходження військової служби, рішення виконавчого комітету підписуватимуться секретарем міської ради Володимиром Вовкотрубом. Звернення, листи від громадян, запити на публічну інформацію також підписуватимуться секретарем міської ради, відповідно до компетенції».

Перший заступник міського голови Інна Новогребельська закликала громаду об’єднатися, продовжувати працювати та розвиватися, зауваживши: «На жаль, в період війни, життя не завжди йде за планом і іноді потребує оперативного, швидкого реагування на виклики, які нам дає доля. І в таких випадках наша команда має працювати злагоджено, для цього у нас є певний і достатній досвід.

Підприємства, установи, організації працювали протягом останніх років досить продуктивно, результати ви бачите навколо себе, а також могли бачити у звіті міського голови про роботу міської ради та виконавчого комітету за 2023 рік.

Кожному на своєму робочому місці у нашій громаді необхідно докласти максимум зусиль для збереження позитивної тенденції у забезпеченні життєдіяльності нашої громади по всім напрямках».

Спікери дали відповіді на запитання журналістів місцевих ЗМІ.