Фотовиставка Романа Наумова «…і буде весна»: біль, бій і надія України

|  03. 04. 2024

2 квітня, у день другої річниці визволення Київської області, в Білій Церкві відбулося відкриття виставки фоторобіт Романа Наумова «…і буде весна». На виставці було представлено 27 робіт автора. Жителі громади знають Романа Наумова як майстра фотографії, який через об’єктив своєї камери показував красу нашого міста, здійснював репортажні зйомки, виступив автором туристичного путівника, співавтором фотоальбому про Білу Церкву тощо.

Нині Роман Наумов – фотограф відділу зв’язків із громадськістю Командування об’єднаних сил ЗСУ, член Національної спілки журналістів України.

Тож під час заходу автор поділився історією створення світлин, які представлені на виставці, відмітив, що багато світлин були створені як під час його волонтерської роботи, та і під час служби в ЗСУ.

«Зараз я маю змогу працювати з бійцями, розповідати історії Героїв, показувати їхній побут, боротьбу і при цьому займатися тим, що я найбільше люблю і вмію, – репортажною зйомкою. Головний меседж цієї виставки полягає в тому, що не можна розслаблятися, адже якщо ми послабимо свій спротив, свою допомогу бійцям, – ворог обов’язково цим скористається», – наголосив Роман Наумов.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб. Він висловив вдячність автору та організаторам фотовиставки, наголосив, що це неординарна подія в нашому місті, а в роботах автора зупинилася історія нашої держави, і ці події українці не мають права стирати з пам’яті.

Директор приватного підприємства, співорганізатор виставки Наталія Тихоненко відмітила професійний підхід у виконанні фоторобіт та розповіла про історію створення фотовиставки, наголосивши, що основними словами, які потужно описують цю виставку, є біль, бій і надія.

Голова ГО «Біла Церква туристична», співорганізатор виставки Олена Фастівська зауважила, що Роман Наумов завжди вкладає в свої роботи багато сенсів, і з початком повномасштабного вторгнення ми тим більше не маємо права забувати, що війна триває, але обов’язкового настане перемога, і тоді дійсно буде весна.

Слова вдячності та привітань під час заходу також лунали на адресу двох найрідніших жінок фотомитця – мами та доньки.

Під час заходу також був проведений аукціон, під час якого кожен мав змогу придбати фотокартину із зображенням пам’ятника Тараса Шевченка, який був пошкоджений під час бойових дій у м.Бородянка. У результаті торгів, які виграв підприємець Вадим Фастівський, картину було продано за 11 тис. грн. Усі зібрані кошти будуть передані волонтерам для допомоги ЗСУ.

Протягом роботи виставки всі охочі зможуть зробити донати для військових – готівкою в скриньку або перерахувати, перейшовши за відповідним QR-кодом.

Виставка триватиме до 30 квітня у приміщенні Центральної бібліотеки, адреса Торгова площа 4/27. Графік роботи: з понеділка до четверга – з 9.00 до 19.00, п’ятниця – з 9.00 до 18.00, неділя – з 10.00 до 18.00, субота – вихідний.

Фото