Змагання з кікбоксингу в Білій Церкві: поєдинки відбулися потужно та яскраво

|  29. 04. 2024

З 26 до 28 квітня в Білоцерківській громаді відбулися змагання – Чемпіонат України з кікбоксингу серед дорослих та Всеукраїнський турнір з кікбоксингу WAKO серед дітей та юніорів. В обох турнірах взяли участь спортсмени з 21 області України, у тому числі з Харкова, Донецька, Миколаєва, Одеси – усього 530 чоловіковидів. Це означає, що один спортсмен міг взяти участь у боротьбі і на ринзі, і на татамі. Суддівську колегію змагань очолив Юрій Ступак.

26 квітня, під час урочистого відкриття, з вітальним словом виступив секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб. Він наголосив, що цей захід у Білій Церкві – непересічна подія, і він відбувається на високому рівні.

«Ми з радістю відгукнулися на пропозицію провести цей турнір саме в Білій Церкві. Дякую всім нашим захисникам за можливість проводити цей захід! Це люди, які своїм прикладом надихають нас ставати сильнішими і творити історію в нашій державі, в тому числі й спортивну. Дякую організаторам за те, що обрали саме наше місто для проведення турніру, а також суддям. Бажаю учасникам змагань отримати той результат, який вони поставили за мету. Нехай переможе найсильніший!» – побажав Володимир Вовкотруб.

Президент Всеукраїнської федерації Всеукраїнської федерації козацького бойового мистецтва «Спас» Олександр Притула висловив вдячність військовим, наголосивши, що сотні вихованців федерації кікбоксингу сьогодні захищають Україну від ворога. Також відмітив, що судді та тренери виконують важливу роботу з молоддю і саме цим сприяють зростанню сильної, здорової української нації. 

Звертаючись до присутніх, Президент федерації кікбоксингу України WAKO Ольга Павленко наголосила, що організатори змагань доклали всіх зусиль, аби ці змагання не просто відбулися, а й запам’яталися. Також висловила вдячність за підтримку у проведенні заходу, а спортсменам побажала здобути ліцензії на участь у змаганнях, які відбудуться в Китаї в2025 році.

Під час заходу ряду спортсменів та тренерів вручили посвідчення заслуженого майстра спорту, майстрів спорту України міжнародного класу та майстра спорту України.

Цьогорічний чемпіонат видався дуже потужним, було багато яскравих спортсменів, які провели напружені поєдинки.

Протягом змагань кращих визначали на рингу у розділах:

- «фут контакт»;

- «лоу-кік»;

- «К-1».

На татамі кращі спортсмени оцінювалися у розділах:

- «поїнт-файтинг»;

- «лайт-контакт»;

- «кік-лайт».

Для спортсменів ці змагання стали чудовою нагодою продемонструвати та покращити власний рівень майстерності та за результатами змагань увійти до складу Національної збірної команди України – для подальшої участі в міжнародних змаганнях.

Із творчими подарунками під час відкриття змагань виступили: зразковий фольклорний ансамбль «Зоряниця» (керівник Ольга Черненко), команда черлідингу «Акварель» під керівництвом Людмили Діхтяр.

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Возненко, начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Сергій Мартинов, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

>>> Більше світлин <<<